Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

середу, 1 жовтня 2014 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек стартував!


"Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти"


Саме під таким гаслом з 1 жовтня розпочався Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.


Ця широкомасштабна акція мала на меті об'єднати духовні та інтелектуальні ресурси України для розвитку шкільних бібліотек, сформувати в суспільстві відповідальне ставлення до професії шкільного бібліотекаря, розуміння їх ролі в умовах модернізації освіти і розвитку інформаційних технологій.
Звернувшись до історії ми побачимо, що з самого початку був лише Міжнародний день шкільних бібліотек. Уперше його відзначили в четвертий понеділок жовтня 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. У 2005 році Міжнародний день шкільних бібліотек отримав офіційний статус, який був підтверджений головою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL). 2008 рік став знаковим для шкільних бібліотек. Саме цього року за пропозицією Міжнародної асоціації шкільних бібліотек Міжнародний день шкільних бібліотек був перетворений на місячник, що проводиться впродовж усього жовтня, що має неабияке значення для всієї бібліотечної спільноти.
Завдяки Місячнику у шкільних бібліотекарів є унікальна нагода об’єднатися і поділитися власним досвідом та надбаннями з усіма зацікавленими. Міжнародний місячник шкільних бібліотек допомагає стати ближче, зрозуміти проблеми, що хвилюють інших, надає можливість відчути себе частиною глобальної спільноти однодумців з усього світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар