Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Тиждень патріотичного виховання

     Дорогами війни, дорогами мужності


     21 жовтня у шкільній бібліотеці проведено відео-урок «Дорогами війни, дорогами мужності», присвячений 70-тій річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Захід був організований в рамках тижня патріотичного виховання. Мета відео-уроку: формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його  історії та героїчного минулого; виховування громадянських почуттів; розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу людей старшого віку та дітей війни; формування інтересу до літератури про Велику Вітчизняну війну.
Бібліотекар у вступному слові розповіла учням 6 класу про несподіваний і підступний напад Німеччини. План цього нападу отримав назву "Барбаросса". Він визначав характер війни як жорстокий, винищувальний, рійнівний. Такою війна і замислювалася, але виконання цього плану було зірване героїчною боротьбою нашого народу. Учні переглянули документальний фільм "Україна в Другій світовій війні", під час якого здійснили огляд поетапного визволення української території від окупантів, бойових дій Червоної Армії на території України, а також почули спогади про визвольні бої за Київ та форсування Дніпра.

В заключному слові бібліотекар наголосила постійно пам'ятати про неоплатну ціну, яку заплатили визволителі за перемогу над фашизмом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар