Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

понеділок, 13 жовтня 2014 р.

70-ліття визволення України від німецько-фашистських загарбників

                       Шляхами подвигів і слави

     Сім десятиліть відділяє нас від подій на Україні в роки Великої Вітчизняної війни. Ми, молоде покоління, знаємо про воєнне життя, героїчні подвиги лише з підручників історії, творів художньої літератури та перегляду кінофільмів. Тому дуже важливо берегти пам’ять про людей, які ціною власного життя здобули нам перемогу.

70 років… На відзнаку цієї пам'ятної дати в шкільній бібліотеці оформлена виставка-спомин "Шляхами подвигів і слави". Література,  яка  на  ній  представлена,  розкриває  сторінки  найстрашнішої в історії людства війни, що забрала життя мільйонів людей. Школярам пропонуються унікальні видання, які висвітлюють різні сторони фронтового життя, торкаються різних періодів тієї страхітливої війни. У документальних оповіданнях і нарисах з максимальною вірогідністю, конкретно і правдиво автори висвітлюють події на Україні, де перед учнями розкриваються характери людей, які готові на самопожертву заради перемоги над ворогом.
Виставку також доповнює література краєзнавчого змісту. Запропоновані книги розповідають про героїчні сторінки визволення та оборони українськими військами Кам'янець-Подільського навесні 1944 року. В книгах показана насамперед стійкість і мужність людей, названі прізвища, описані їхні подвиги.
Довідковий матеріал Велику Вітчизняну війну також доповнив виставку та зробив її більш цілісною.
Час невблаганно летить вперед, змінюються покоління, але не зникає пам'ять про загиблих воїнів, які віддали своє життя в ім'я майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар