Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Країна казкова – країна книжкова

Посвята другокласників у читачі


Золота осінь щедро обдаровує людей своїм останнім теплом і дарами природи. Саме в жовтні, коли дерева одягнулися в сонячнобарвні одежі, шкільна бібліотека, за традицією, приймала другокласників у читачі.



Свято під назвою "Країна казкова – країна книжкова" відбулося 10 жовтня і мало на меті ознайомити учнів із тим, як книга прийшла до людей, розкрити значення книги в житті кожної людини; прищепити інтерес до читання, до пізнання навколишнього світу; виховати любов до книги та бережного ставлення до неї.
Перший урок для учнів 2-го класу став незабутнім. Шкільна бібліотека урочисто відкрила свої двері в чарівний, дивовижний світ Книжкового Королівства, щоб школярі змогли стати повноправними читачами та відчути справжню насолоду у спілкуванні з книгою.
Бібліотекар наголосила, що книга і читання – важливі чинники для формування духовної особистості. Книга – чудове надбання людства, наш кращий порадник і друг, вірна супутниця життя. Книга допомагає найкраще зрозуміти навколишню дійсність та вивчити досвід старших поколінь.
У гості до школярів завітала добра Королева Книг. Вона розповіла учням про нелегкий і довгий шлях, який пройшла книга, про важливість читання та про дотримання правил бережливого ставлення до книг. Королеві у цьому допомагали казкові герої Книжкового Королівства – Барвінок і Ромашка. Вони провели цікаві вікторини та підготували казкові запитання з чарівного кошика, щоб упевнитися в знаннях майбутніх читачів бібліотеки. Учні із захопленням відгадували загадки з пелюсток квітки-семицвітки, впізнавали казкових героїв за описом, розгадували назви українських народних казок та казок народів світу. Потішив молодших школярів і хвалькуватий Незнайко, який веселив дітей та сипав жартами. Приємним сюрпризом для Королеви Книг та казкових героїв стали вірші про книгу та користь читання у виконанні другокласників, які вони підготували заздалегідь.
І ось урочиста мить… Другокласники дають обіцянку читачів шкільної бібліотеки та отримують посвідчення і пам'ятки з рук казкових героїв. 



Немає коментарів:

Дописати коментар