Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

четвер, 23 жовтня 2014 р.

Остап Вишня

На вістрі сатиричного пера

       Остап Вишня… Під таким ім’ям ввійшов в українську літературу незрівнянний сміхотворець Павло Михайлович Губенко, письменник унікальної популярності, один з майстрів гумору і сатири, "чарівник сміху".

      Відзначити 125-ту річницю від дня народження Остапа Вишні зібралися в шкільній бібліотеці усі його шанувальники. Читальна зала бібліотеки перетворилася на справжній гумористично-театралізований майданчик, де звучали чудові гуморески у неперевершеному виконанні учнів 6-го класу Артема Слободяна,  Артура Лебедина, Ілони Холоднюк, Андрія Якімова, Максима Кукурудзи.

Бібліотекарем була підготовлена цікава розповідь про життєвий та творчий шлях зачинателя українського гумору. Доповненням стала презентація відеоролика про музей-садибу Остапа Вишні, що знаходиться на Сумщині. Учні переглянули його з великим інтересом. 
По закінченні заходу школярі та вчителі не поспішали розходитися, адже творчість талановитого митця об’єднала усіх.




Немає коментарів:

Дописати коментар