Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

четвер, 27 листопада 2014 р.

Чорні крила Голодомору


Запалим свічку, хай зігріє душі
Усіх кого забрав голодомор.
Нехай покояться у мирі, всі хто мучивсь.
Ми пам'ятаєм...



В історії України є чимало подій, які навіть з відстані часу вражають своєю жорстокістю і немилосердям, відгукуючись болем і гнівом у серцях і душах людей. Однією з найтрагічніших подій є Голодомор 1932-1933 років – найстрашніший злочин проти українського народу. В День пам'яті жертв голодомору, що припадає на четверту суботу листопада, в Україні та світі вшановують пам'ять мільйонів українців, які померли мученицькою смертю від голоду.

З метою вшанування пам'яті жертв голодомору; виховання поваги до минулого України; сприяння відновленню історичної пам'яті про голодомор 1932-33 років, пробудженню бажання уболівати за майбутнє країни у шкільній бібліотеці відбулася година пам’яті "Чорні крила Голодомору". Захід проходив у формі дискусії. Учні 5-6 класів представляли власні дослідження Голодомору, виступали у ролі істориків, правознавців та свідків подій. З болем у голосі та сльозами на очах школярі читали вірші, присвячені тим трагічним рокам. Під час заходу відбувся перегляд документального фільму "Голодомор 1932-1933 років на Україні" та відеоролика на пісню Оксани Білозір "Свіча". Вшанували хвилиною мовчання усіх, кого забрав Голодомор.





Немає коментарів:

Дописати коментар