Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

вівторок, 11 листопада 2014 р.

Конкурс читців до Дня української писемності та мови


Ну що б , здавалося, слова...
Слова та голос – більш нічого.
А серце б'ється-ожива,
Як їх почує!..
                                                 Тарас Шевченко


Українська мова – наймелодійніша і найбарвистіша у світі! Неможливо передати словами усі барви рідної мови – її треба чути, вивчати, знати. Як сказав великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко: ова – душа кожної національності, її найцінніший скарб".
До Дня української писемності та мови в шкільній бібліотеці відбувся конкурс на кращого читця поезій "Живи, рідна мово, у серці народу". Учні старших класів підготувалися заздалегідь. Вони не тільки відповідально поставилися до даного конкурсу, а й творчо. Шкільна бібліотека зарясніла вишиванками, замайоріла віночками. Краса української мови ожила в поетичних рядках декламаторів. У виконанні учнів 5-9 класів прозвучали вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Володимира Сосюри, Ліни Костенко, Олександра Олеся, Дмитра Білоуса та ін.    
Майстерність читців художнього слова оцінювало журі в складі вчителів школи та шкільного бібліотекаря. Завдання перед журі стояло дуже важке, оскільки конкурсанти читали надзвичайно різноманітні твори українських поетів і кожен з учасників намагався найяскравіше передати красу рідної мови та велич її слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар