Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

середу, 11 лютого 2015 р.

Зустріч з учасником бойових дій

                                         "Немає більшої любові, ніж та,
коли положиш душу свою за друзів своїх"

"Минають дні, ідуть роки,
життя листки перегортає,
а біль Афгану – на віки
в душі чомусь не замовкає…"

Щороку 15 лютого ми схиляємо знамена над полеглими військовими афганської війни, лунають скупі тости тих, хто вижив.
Вони згадують військову дружбу, людську честь, мужність побратимів. Попри смерть, втрату друзів, пролиту кров, вони по-доброму пам’ятатимуть Афгані, який багато чого навчив їх.
11 лютого з нагоди вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів в дитячій бібліотеці – філії №6 пройшла зустріч вихованців 7 класу з учасником бойових дій в Афганістані, полковником в відставці Кудрею Володимиром Миколайовичем. Під час зустрічі учням була представлена презентація, яку підготував Володимир Миколайович. З тремтінням у душі семикласники дізнались про події та героїв цієї страшної війни, що лишила наслідки і для України: не повернулося додому з війни 3360 українських воїнів; з них – 3280 загинуло, а 80 – пропало безвісти чи потрапило в полон, багато залишилися інвалідами. 13 кам’янчан повернулися додому до родичів у цинкових трунах.
Під час зустрічі учні передивилися відеоролік "Ніхто крім нас" про захисників донецького аеропорту в зоні АТО.
Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих не тільки в Афганістані, а і в зоні АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар