Книги - це ріки, що напоюють моря (Ярослав Мудрий) Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко) Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає (Цицерон) Література — це храм, куди можна ввійти лиш з чистою совістю і благородними намірами (Ф. Шиллер) По-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками (О. Сухомлинський)

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

медіа-урок

Від книги до фільму один крок


З давніх пір, як тільки брати Люмєр створили кінематограф, кіно і література йдуть пліч-о-пліч. У наш час ці два види мистецтва практично немислимі один без одного. В процесі читання книги читач занурюється в особливий світ, створений на стику письменницької майстерності автора і своєї власної фантазії. Кіно ж одразу створює яскраву об'ємну картинку і, завдяки талановитій акторській грі, майстерності режисера, ефектній операторській роботі, повністю занурює глядача в сюжет.

Та все ж, що краще: читати відомі твори чи дивитися їхні екранізації? Саме на таку тему дискутували п'ятикласники на медіа-уроці "Від книги до фільму один крок". Літературно-мистецька вікторина, перегляд найцікавіших фрагментів улюблених фільмів, дослідження в групах, огляд книжкової виставки "Подивився – прочитай"…

І завжди будуть прихильники обох точок зору і кожен залишиться при своїй думці.
 











Немає коментарів:

Дописати коментар